Information om allergener hittar ni inom parantes på varje rätt. Se förklaringen längst ner på sidan.
Nästan alla våra rätter går att få glutenfria. * = Går att få glutenfri
BISTROMENY
Högboburgare 198:-
tryffelmajjo, pommes, coleslaw & picklad rödlök. (G, L, Ä, senap) *
Ysteriets Grillostburgare VEG. 198:-
MADE IN HÖGBO
Friterad haloumiliknande ost ystad här i Högbo, serveras i briochebröd
med sallad, tomat, tryffelmajjo, pommes, coleslaw & picklad rödlök (G, L, Ä, senap) *
Önskas veganskt? Då erbjuder vi egengjord veganbiff gjord på nötter och svamp som alternativ
Tunnbrödsrulle Delux 175:-
MADE IN HÖGBOPrisvinnande Högbo lammkorv serveras i tunnbröd från Högbos egna bageri.
Serveras med potatismos, egengjord kumminsurkål, syrad schalotten
& picklade senapsfrön. (G, L, senap) *
Handskalade räkor serveras med grönsallad, hemgjord dillmajjo,
kokt ägg, surdegskrutonger & citron. (G, Ä, skaldjur, senap) *
Dahl, Indisk linsgryta VEGAN 165:-
Indisk linsgryta med sumakrostade kikärtor & hembakat naanbröd. (Brödet inh. gluten) *
Köttbullar med mos 155:-
MADE IN HÖGBO
Köttbullar i gräddsås rullade av oss här på bruket,
Serveras med potatismos, rårörda lingon & pressgurka. (G, L, Ä) *
BARNENS MENY
Köttbullar med mos 85:-
MADE IN HÖGBO
Köttbullar i gräddsås rullade av oss här på bruket.
Serveras med rårörda lingon & pressgurka. (G, L, Ä) *
Barnburgare, 100g 85:-
MADE IN HÖGBO
Hamburgare med bröd serveras med pommes & ketchup,
samt sallad & tomat på sidan. (G, L, Ä) *
Pannkakor 69:-
Tre pannkakor serveras med hemlagad blåbärssylt & grädde. (G, L, Ä) *Hur vi informerar om allergener på Högbo Qvarn
(G) = Spannmål som innehåller gluten (det vill säga vete, råg, korn, havre, spelt (dinkel), khorasanvete, eller korsningar mellan dem)
* = Går att få Glutenfri
(L) = Mjölk och mjölkprodukter (inklusive laktos)
(N) = Nötter (det vill säga mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschmandel, makadamianöt/Queenslandsnöt
(JN) = Jordnötter
(S) = Sojabönor
(Ä) = Ägg
Skulle en rätt innehålla någon av övriga allergener
skrivs dessa ut inom parantes bredvid rubriken eller i rättens beskrivning.
Kräftdjur (räkor, kräftor, hummer och krabba)
Blötdjur (snäckor, musslor och bläckfisk)
Fisk
Selleri
Senap
Sesamfrö